Școala de frumusețe

Frumusețea se învață, precum toate celelalte lucruri din viață. Toți oamenii au frumusețea lor nativă, existentă sub o formă sau alta, dar frumusețea neconstientizată, necultivată și neșlefuită duce doar la deteriorare a acestei calități.
Daca frumusețea e o scoală, cine predă această materie!?
Cel mai important profesor este natura. Natura este adevarata creatoare a frumuseții. Este primul univers desăvârșit si complet echilibrat care ni se dezvăluie. Prin ea respiram, ea este cea care ne hranește, ne stinge setea, ne oferă lumină, caldură și-și ridică cortina pentru a ne oferi primele contacte cu culoarea, forma, volumele, încadrarea și mișcarea, sunetele și miresmele…
Natura este sursa inepuizabilă de daruri pe care le putem culege zilnic, până la despartirea de acest profesor inedit.
Alți profesori importanți sunt reprezentați de cei apropiați nouă: familia, prietenii. Ei sunt cei, care din iubire pentru noi se lasă analizați în amanunt, aproape microscopic, pentru ca noi sa ne putem culege frumusețea potrivită în cea mai pură stare, asemeni florilor ce stau la dispoziția albinelor pentru a le putea fi sorbit nectarul.
Alte roluri de seamă în școala frumuseții sunt ocupate de educație și cultură. Fara acestea, frumusețea rămâne doar o iluzie.
Acești profesori minunați sunt doar câțiva dintre cei ce ne ajută sa fim cu adevarat frumoși!
Dacă din repect și recunostintă pentru ei vom întoarcem o urmă fină sau doar o picatură dulce din frumos sub forma de artă, cultură, educație, știință, acestea ar deveni mai bogate; familia, prietenii și toți oamenii din viața noastra ar fi mai fericiți, viața noastră ar arata altfel, iar natura mama ne-ar răsplati înzecit!
Forma finală a manifestării frumuseții personale aparține fiecaruia. Libertatatea de exteriorizare a frumosului este limitata doar de lipsa de sensibilitate, comoditatea din perioada acumulării si lipsa de altruism.
Atunci cand realizăm că frumusețea o avem, putem doar să o punem în valoare.
*Frumusețea se va accesoriza întotdeauna (indiferent de timpul în care existăm) cu modestie și bun simț;
*Femeia modernă va etala fumusețea împreună cu stilul și eleganța adaptate vârstei și conjuncturii;
*Imaginea personală trebuie să fie armonizată cu produse de cea mai bună calitate atent alese de specialiști;
*Pastrarea frumuseții spiritului este absolut indispensabilă.

Frumusețea este parte din iubire!